Lesevansker

Kjære Pappaer og Mammaer!

By August 28, 2019 No Comments

 

Dette kan fort være det viktigste innlegget jeg kommer til å skrive.

Det kan bety mye for de små håpefulle skolestarterene deres.

 

Skole er for mange en plass der ting er tilrettelagt for læring. Man kommer inn som 5/6åring med åpent og nyskjerrig sinn, og ut med masse kunnskap og gode erfaringer. Slik er det ikke for alle.

Det er mange elever som vil slite, få dårlige og stemplende erfaringer pga utfordringer med tekst. 

Jeg har en oppfordring til alle foreldre.

Følg med. Sett dere ned og les med barnet. (Hvis barnet overhode ikke ønsker å lese, kan det være et tegn på at boken er for kjedelig, eller at dette er arena barnet ikke mestrer.)

Hvis du mistenker at Poden har dårligere leseferdigheter en de andre i klassen, så er det viktig å få satt inn hjelp så tidlig som mulig. Hvis de riktige grepene tas snarest , kan disse utfordringene faktisk jobbes mer eller mindre bort. Her er det viktig å stå på kravene. 

Hjernen til barn er mer “elastisk” og vil kunne formes i større grad en eldre barn, samtidig som eleven lærer de rette lesestrategiene. Dette er en av grunnene til at det er ekstremt viktig å adresser problematikken og sette inn tiltak i denne fasen. 

Har du et eldre barn som ikke leser like bra som sine klassekamerater kan dette være lesevansker. Beder sent en aldri, adresser problemet og informer skolen om din mistanke. Få satt i gang tiltak umiddelbart. 

 

Jeg har selv utfordringer med dysleksi og vet hvor inngripende lesevansker er på skolegangen. 

 

Lykke til alle foreldre, stå på kravene for de små håpefulle. 

 

Espen

 

Leave a Reply