Lesevansker

Fra Tekst hat, til leseglede.

By January 29, 2019 No Comments

Det har tatt tid, lang tid, men jeg kjenner at i en alder av 37 år, og mye eksponering for tekst de siste årene, har forbedret leseevne min betraktlig.

Da jeg/vi var med i NTNU sin Eksperts in Team, kom jeg i prat med en av studentene der. Jeg fortalte om min dårlige relasjon til tekst, og at jeg alltid har forsøkt unngå lesing. Den umiddelbare reaksjonene til denne masterstudenten var å synes det var trist. Trist fordi i hennes verden hadde bøker hatt en veldig stor betydning, og at denne kilden til informasjon/glede/ utforsking/utvikling ikke var tilgjengelig for personer som meg.

Jeg personlig har klart meg greit uten tekst som hovedinformasjonskilde, men mine første skole år kunne samtidig gjort meg til en skoletaper. De første skoleårene er veldig grunnleggende og hvis man ikke kan lese eller skrive, kan det være lett å falle av. En av nøkkelene til å engasjere elevene nok til å ønske å kunne lese er å servere dem tekst som vil være spennede, interesant og relevant.
Dette skal, og kan vi gjøre noe med.

Espen

Leave a Reply