Lesevansker

Høytlesing- Et mareritt for personer med lesevansker.

By January 4, 2019 No Comments

Forestill deg at du går i 3 klasse, det er 19 andre elever i klasserommet, læreren sier: I dag skal vi ha høytlesing!

Du vet dette er en arena du overhode ikke mestrer og du får umiddelbart Flashback fra sistgang det var høytlesing. Du husker ordene som ståttres frem, bokstavene som hopper rundt på papiret, og medelever som kniser.

Stresset og følelsen dette produserer er alt annet en oppbyggende. Dette skaper bare et ekstra stress som igjen gjør lesing mer komplisert.

Det er din tur å lese. Du har kalkulert deg frem til den teksten du tror du må lese, og nitrent på nettopp dette avsnittet. Det blir din tur og det viser seg at du bommet på beregningen og skal lese et avsnitt under.

Du leser mye senere en medelevene dine, men gjør et iherdig forsøk. Du leser slik: Gustav kom inn i rommet og stirret hardt på ( så kommer de vanskelige ordene) p p pl pl pla plakaten. Alle h ha hadde sett p pl plakaten b bo bo bortsett fra Nils………….

Når du er ferdig med avsnittet, husker du ingen ting av hva du nettopp har lest, du legger bare merke til knisingen i rommet.

Her er en av mange arena VreadU skal rydde opp i.

Leave a Reply